Lezing

LEZING PROGRAMMA:
Aan de hand van zijn werk en met ondersteuning van een flink aantal videofilms laat Erik zien hoe zijn schetsen, aquarellen, olieverfschilderijen, etsen, bronzen beelden, houtsnedes en sumi-e schilderingen tot stand komen. Voor de pauze vertelt hij over zijn reis naar Japan, de zwaluwen van Singraven en zijn verblijf in de kazerne op Vlieland. Na de pauze neemt hij u mee naar de Banc D’Arquin in West-Afrika om af te sluiten met een betoog over zijn nieuwste boek “Mijn reigerparadijs”. De lezing duurt, inclusief pauze, ongeveer twee uur.

EEN LEZING BOEKEN:
U kunt een lezing van Erik van Ommen boeken op locatie en in Atelier Brink 2 in Vries. Een lezing duurt, inclusief pauze, ongeveer twee uur. De kosten voor een lezing zijn € 200,- exclusief eventuele reis- en verblijfskosten.

VOLGENDE LEZING
Dinsdag 23 oktober 2018: KUNSTENAAR OP REIS
Kunstenaar Erik van Ommen verzorgt op dinsdagavond 23 oktober om 19.30 uur een prachtige lezing over zijn werk. De lezing start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in het Duurzaamheidscentrum, Bosrand 2, 9401 SL Assen. Aanmelden is noodzakelijk en kan via Het Drentse landschap.nl. De prijs voor deze lezing is € 5,- p.p.

Erik van Ommen, schilder – graficus en tekenaar, laat aan de hand van zijn werk en videobeelden zien welke talloze technieken hij gebruikt om vogels te verbeelden. Hij vindt zijn inspiratie in het veld en beschouwt de wereld als zijn atelier. Zo laat hij zien hoe hij zwaluwen tekent in Twenthe, een kluut boetseert op het Vlielandse Wad, reigers schildert in Afrika en zich laat inspireren door de Japanse Sumi-e en houtdrukkunst. Via een vogelrijk bezoek aan de zeearend in het Hunzedal, waar hij zijn laatste boek Poldervogels maakte en de kraanvogels in het Fochteloerveen, belanden we tenslotte tussen de ijsberen op Spitsbergen.

Woensdag 14 maart 2018: Kunstenaar op reis – van Afrika naar Spitsbergen –
Lezing in ’t Vinkhuys te Groningen, 20.00 uur – 22.30, Zaal open 19.30 uur. entree vrij.

Zaterdag 2 december 2017: ALLE VOGELS
Lezing over Alle Vogels met Koos van Zomeren en Erik van Ommen op de Landelijke SOVONDAG in de Reehorst te Ede. De lezing van Koos en Erik begint om 10.50 uur in het Theatre Azure.
Hier een korte promo over mijn aandeel.